Hvem skal hvor?!?

I går ettermiddag hadde vi besøk som gjorde en beskrivelse av valpene .Det går ut på at en person som valpene aldri før har møtt vurderer valpene. Dette gjøres i et rom som er helt fremmed for de. Der vurderes valpene i forhold til mot, sosial tilknytning, redsel, lekevilje, aggresjon, samarbeid, ressursforsvar osv. Resultatet ble at alle valpene er rasetypiske, uten noen for for redsler. Det må vi si oss fornøyd med 🙂! 

På grunnlag av beskrivelsen og vår egen kjennskap til de ulike valpene ble de så fordelt til valpekjøperne. Vi føler oss trygge på at hver valp har fått gode, kjærlige og trygge hjem ❤. De valpene som det ikke er avgjort ennå er Bass, Sweet og Bright. Sweet eller Bright blir hos oss. Sagas oppdretter skal få velge en av dem, så ender vi med den av jentene som ikke flytter til Piteå. De er begge helt supre, og vi er like fornøyd med begge to! Faktisk har vi hatt både Bright og Sweet som favoritter. Thor Sweet og, Siri Bright 🙃. Lille gode Bass har rett og slett ikke funnet sitt nye hjem ennå. Han er en super og morsom liten fyr, og vi skal kose oss med han inntil hans nye hjem dukker opp. 

Bass venter på sitt nye hjem

Bright blir hos oss eller drar til Piteå

Sweet blir her eller i Piteå

Lille Dice skal bo på Tomasjord

Angie skal flytte til Borås

Jazz blir Malangsværing

Ace flytter til Kvaløysletta

Trym og Bright - et magisk møte

Godkjent kennelnavn!

Idag fikkvi brev fra NKK med beskjed om at nå kan vi offisielt kalle oss for Kennel Arcticdoes!

Litt om oss.

Ei lita Saga gjør "Norske" av seg

Vi er et gryende schapendoesoppdrett i Tromsø. "Vi" består av Thor K Johnsen, Siri Solvang og vår schapendoestispe; Himlings Alma Mahler - til daglig kjent som Saga. Vi lever med nær kontakt med barn, barnebarn,tante/onkelbarn, venner og øvrig famile. Saga er 4 år, og kommer fra Kennel Himlings i Piteå. Vi følte oss svært heldig som fikk valp derifra, siden de mest av alt har fokusert på mental helse så vel som fysisk helse i avlsarbeidet sitt. At det er vakre hunder som kommer derfra er jo heller ikke noen ulempe - spesielt siden vi lenge har hatt en drøm om å ha et schapendoesoppdrett.

Saga er en harmonisk, glad og leken jente på 4 år. Hun er sosial og er oldefar på 87's aller beste venn, elsker barn, er glad i raske ting som jogging og kappløp med gode venner. Hun har både en turboknapp og en av-knapp. Hun er lettrent og jobber godt for en godbit - dersom vi gjør noe hun selv synes er morsomt. Hun har en egen evne til å slappe av når vi er rundt omkring - både i besøk og andre hendelser vi er med på. Vi synes vi er verdens heldigste som har fått en så herlig hund!!

Saga er vår andre schapendoes. Aira (Rastandoes Arwen) hadde vi i ti år før vi mistet henne i 2016. Da vi endelig fikk Saga hjem i 2018 var vi svært klar til å starte prosessen mot eget oppdrett! 

Saga er Norsk utstillingschampion 

Saga er avlsvurdert og godkjent

g-PRA; fri

HD; fri

Øyenlyst; fri

Tester som ikke er obligatoriske,men som vi synes er viktig;

AD; 1, venstre albu (sannsynligvis etter hopp som liten)

HUU; bærer

Mentalbeskrivelse utført høsten -21

Hvorfor schapendoes?

Glad, hengiven, sporty, robust, energisk, av-knapp, lettlært, sosial, sjarmerende, vakker, god helse, trivelig, snø-elsker, hunden som folk smiler til når man passerer dem på tur, perfekt størrelse - man har plass til to i et gjengs stasjonsvognbur 😉, de har høy arbeidskapasitet (det er jo tross alt en gjeterhund!), rasen er familiekjær og ikke minst; smart!