Daglig oppdatering finner dere nå på siden som heter Dag for Dag

Jazz, Bass og Ace

Bass

Hele hurven i kurven

18. apr, 2022

Idyll i valpekassen

I dag har det virket som om Saga begynner å få grepet på å være mamma. Tidligere har hun kunnet bli både stresset og ikke minst forvirret når hun er i kassen og det piper og hyler valper i alle verdenshjørner. Vi tror rett og slett ikke hun har sett sin arme råd i å få samlet gjenget under mammamagen, og flere ganger har hun satt i et bjeff for å få hjelp. Nå har hun skjønt hva hun skal gjøre, og setter seg rett og slett ned midt i kassen og venter stoisk til alle har fått kravlet seg under henne og hun så kan ringe seg rundt hele hurven. Mulig alle hundemødre skjønner dette av seg selv? Ikke vet vi, men imponert over hvor raskt hun ordner opp med stort og smått, det er vi. Hun er jo best. Helt objektivt, altså!

Hele knøttegjenget

Idyll i kassen

Ace - et stilstudie i sovestilling

Lille Sweet - blitt skikkelig pondus på henne!

samsoving

17. apr, 2022

Valpene 1 døgn gamle

Noen raske bilder under gårsdagens kveldsveiing. Ikke akkurat studioportrett, men det får duge inntil videre. Saga er fortsatt en flink mamma. Valpene legger fint på seg, og hun har i alle fall skjønt det med å holde valpene rene! Hun spiser selv litt dårlig, så nå får hun høyenergifor med gode snacksy saker. Hun har blitt håndmatet av Siri.- selvfølgelig i valpekassen :) Da går det hele ned, og vi synes å merke at hun har fått mere energi, samt at hun tar seg tid til en rullerunde på golvteppet i stua før hun setter kursen inn i valpekassen igjen. So far so good!

Jazz, hanne

Sweet, tispe

Ace, Hann

Angie, tispe

Bass, hanne

Bright, tispe

Dice, tispe

16. apr, 2022

Valpene er kommet!

Vi var godt forberedt på at valpene kunne komme litt før termin, så da vi merket at Saga var urolig, peste og helt tydelig ikke hadde det så komfortabelt regnet vi med at det var fødselen som sto for dør. Vi hadde også målt temperaturen hennes den siste uken. Dette gjør man for å registrere et temperaturfall som indikerer at fødselen er nærstående. Når temperaturen igjen stiger vil pressriene starte. Natt til fredag styrte hun mye med graving, og vi hørte at hun pep litt innimellom. Utover fredagen økte uroen og pesingen på, og etter hvert kunne vi se at hun hadde pressrier.
Den første valpen brukte ganske lang tid på å komme ut, men når han først var født kom resten av valpene med 20-30 minutters mellomrom. Helt til den syvende. Da stoppet det helt opp! Saga selv virket tilfreds og rolig, både spiste og drakk. Da vi undersøkte henne syntes vi å kunne kjenne en valp, og røntgenbildene hadde jo vist at det helt sikkert var syv. Vi kunne ikke gjøre annet enn å vente.....en time. To timer. Vi tok Saga ut på lufting og litt gåing, men ingenting skjedde. Tre timer...Ingen antydning til valp. Vi tok kontakt med våre kjære valpementorer og fikk råd om å vente litt til, men ikke lenger enn fire timer. Da klokka sa at vi hadde ventet fire timer tok vi kontakt med veterinæren og de ville jo så klart ha oss inn. Så vi gjorde. Stappet valper i en kurv, og den litt shaky mammaen i buret og kjørte. Det er bare syv minutters vei, og da vi var nesten framme hørte vi et hyl fra Saga! Det var siste valpen som . Vi fikk parkert, stappet den lille våte valpen under genseren og rushet inn til veterinæren.
Alt var heldigvis bra med den lille, og etter et røntgenbilde for å være sikker på at Saga var tom dro vi hjem. Vi har jo fått flere morsomme hint om at den siste tispen kan hete Audi - hun er jo født i en!

I dag er Saga falt til ro som mamma. Hun vasker og styrer og har knapt nok tid til en tissepause. Mat og drikke har hun fått servert på sengen - skulle bare mangle! Nå skal vi være i valpeboblen resten av påsken. Navn har vi også funnet på valpene, de skal vi presentere når vi får lagt ut bilder. Vi velger å la Saga og valpene få mest mulig ro, så portrettbilder blir det ikke riktig enda. Vi legger ut et par dårlige bilder fra valpekassen, så får vi ta andre bilder senere. (Vi har varmelampe over en del av kassen, derfor er bildene så røde). God påske!!!

12. apr, 2022

Saga sjekker ut valpekassen

Saga er stadig innom valpekassen og sjekker om den er ok. Nå har hun rotet og gravd, og synes det ble tipp topp! Varmelampen er på plass, og vi fortsetter rugingen.

Snøbading er herlig - selv om magen er stor

11. apr, 2022

Søndagstur til Bjørkli

I dag dro vi til Bjørkli og besøkte barnebarn. En fin liten tur opp på beitet fikk vi, Liam var sjefen og viste vei til påskeris og elgbæsj. Saga holdt godt følge, og koste seg skikkelig. En fin dag.

Ikke helt enkelt å se, men om man ser lenge nok skal det være syv små hodeskaller som henger sammen med en ryggrad.

Liv i magen...

8. apr, 2022

Røntgen!

Syv valper talte veterinæren! Vi ble litt lettet, for anslaget om opp til ti valper som ble gitt på ultralyden er jo mye for oss førstegangsfødende! Videre sa veterinæren at nå skal vi bare gjøre alt klappet og klart, for hun trodde Saga var helt klar nå. Nå er det jo valpene som bestemmer når fødselen settes i gang, og vi håper de trives ei uke til, og at de da er sterke og store og klar til å møte verden utenfor mammamagen :)

7. apr, 2022

Ruging....

Småttisene i Sagas mage begynner virkelig å prege henne. Magen er blitt stor, og i dag kjente jeg masse liv i den! Saga selv tar livet med knusende ro. Hun er nok litt påvirket av magen, for innimellom kan det virke som om hun ikke helt finner ro, og vandrer fra gulv til sofa, til fang, til seng og til sofa igjen før hun finner ro og søvn. Ikke har hun den store motivasjonen for turer heller, bare små lufteturer i nabolaget. Ellers er hun blid og god, kjærlig og kontaktsøkende. I går var hun på spa og ble badet og børste med god hjelp fra Runa, som var en ypperlig assistent.

I morgen er det røntgen for å se om vi kan finn ut med sikkerhet hvor mange valper hun bærer.

JUHU!!!

Babybilde av Saga. Hun var som man ser helt sort da hun var liten, så vokste den grå fargen på henne fra nesen og bakover. Søt var hun i alle fall!

Ultralyd torsdag 17.mars;

Helt klart; Saga er drektig 😀!!

Nå er det bare å stelle godt med mor og barn, bare ruging igjen...

Valpene blir født i påskeuka eller like over 2 påskedag.

Billebakkens Linus. Eier; Karen Siebenbrodt
Linus er NUCH, avlsgodkjent, HD A, AD 0, Øyenlyst u.a
(02.07.2021), gPRA fri (Fri som følge av fri foreldre). Linus er og testet for HUU og er fri.
Linus er en flott, stødig og trivelig kar, en real gentleman og energibunt. Karen og han er aktive og sporty.

Saga og Linus

Saga og Siri.
Foto; Hallgerd Anna Knutsen

Om du er interessert i å kjøpe valp fra oss så finner du link til kontaktskjema øverst på siden, evt send en mail til thor.johnsen@hotmail.com eller sam.solva@hotmail.com 

Ta gjerne kontakt for en hundeprat 🙂

Thor og Saga i utstillingsringen