19. apr, 2022

Tekst

I går kveld begynte Saga å bli litt dårlig i magen, og det har vært mange turer ut for henne. Heldigvis er det ikke skikkelig diarre, men heller "bløt-i-magen-bæsj". Diarre i valpekassen vil man virkelig ikke ha! Det smitter ofte over på valpene, og da står man i fare for å få dehydrerte og syke valper. Vi krysser fingrene for at det skal gå over for Saga. Antagelig er det fóret hun reagerer på. Vi har gitt henne våtfór med ekstra høyt næringsnivå som veterinæren anbefalte oss å bruke. Da hun ble dårlig i magen har vi gitt henne for som er egnet for det, samt kylligkjøtt og kraft fra koking av denne. 

Maten får hun servert "på sengen", og innimellom så blir hun håndmatet for at hun skal få i seg nok mengde mat. Det er lov å skjemme barselsmødre bort!

Ellers vokser valpene som bare det! De kryper rundt i hele valpekassen, og flere av dem har allerede begynt å jobbe skikkelig med å få bena under seg. De har skikkelig fart, og når Saga rigger seg til for å gi de mat kommer de fykende for å komme seg først til de beste plassene. Vi har allerede registrert litt forskjeller på temperemanget...vi har en "hyler", vi har en som ikke tar notis av noe som helst annet når det gjelder å komme tilrett pupp - han er som en tanks! Så har vi den lille jenta som jeg trodde var den stille i gruppa - vel; hun er ikke så bråkete, men hun er faktisk den som legger mest på seg, så hun må ha noen skills som gjør at hun kommer til i melkebaren. Det er utrolig trivelig å følge disse småttisene - dere skal bare glede dere til dere få bli kjent med gjenget!